Blodomloppet 2012

We did it! :) och på bättre tid än ifjol!


En helt vanlig dag


Man blir glad!


Titta matte vad jag hittat i skogen!


Ibland är det lite extra svårt att läsa tidningen.…


Dagens...


Bästa Fredagskänslan!



Jag och Closseau
Veronika och Butterfly
Anita och Chelsea

Baka baka liten kaka...

Surdegsbaguetter med sesamfrö. Å mjölet till utbakningen såg till och med ut som en hund!...


Twinkle Open Minded "Tuja"

Förra helgen var vi på cockerklubbens inofficiella utställning i Vännäs.
Tujas första utställning. Det gick jättebra!
Tuja fick excellent och HP med kritiken:

"11 månader tik av utmärkt typ och storlek. Vackert feminimt huvud, bra hals. Något kort överarm. Bra vinklar fram och bak. Utmärkt ben och tassar. Mycket vacker päls. Utmärkta rörelser som störs något av "happy tail". Välvisad. "

Bjuder på några bilder från dagen.


Tuja -the destroyer!


Vårt första surdegsbröd

En örtfylld vetesurdeg. Hård skorpa o mjuk innuti. Mumma!


Min Freja

Gossehund deluxe och will to please så det skvattrar om det...


Hembakt hundgodis del 2

Tonfiskpinnar
250 mjöl av durumvete
1/2 pkt torrjäst
1 burk tonfisk i vatten
1/4 dl olivolja
1 tsk rosmarin
1 dl finhackad persilja
Ca 1 dl varmt vatten

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda mjölet med torrjästen. Häll tonfisken i durkslag o låt rinna av. Tillsätt tonfisk, olivolja, rosmarin, och vatten i mjölblandningen. Knåda ihop till en slät deg o låt jäsa i ca 30 min. Kavla ut degen till ca 5 mm tjock. skär som pinnar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt torka på eftervärme.


Hembakat hundgodis del 1

Köttfärskakor
150 g nötfärs
200 g majsmjöl
2 msk hackad persilja
1 ägg
1/4 dl rapsolja
Ca 3/4 dl vatten

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bryn nötfärsen tills all vätska har försvunnit, låt svalna. Blanda alla ingredienser till en deg. Kavla ut till en ca 5 mm tjock platta. Måtta ut runda kakor med en form o lägg på plåten. Grädda i ca 20 minuter eller tills de känns torra. Låt de ev. Torka i ugnen på eftervärme.


Far jag kan inte få upp min kokosnöt....

Men det gick! Kokosnöt o lokalproducerad glass från vännäs.


RSS 2.0