Recept Citronsnurror
Citronsnurror
ca 40 bullar
Deg:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl vit sirap
½ tsk salt
14-15 dl vetemjöl special
Fyllning:
rivet skal & saft av 1 citron
1 msk vanlijsocker
150 g rumstempererat smör
Pensling: 1 ägg 3 msk pärlsocker
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt vätskan bli fingervarm. Smula ned jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan och sirapen. Rör ned salt och mjöl. Spara ca 2 dl vetemjöl till utbakningen. Knåda degen tills den känns smidig. Låt jäsa i en h. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda samman den. Dela degen i två delar och kavla ut vardera bit till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
Rör samman citronskal och saft med vaniljsocker och smör. Fördela smörkrämen på de två degplattorna. Vik degplattorna dubbelt på längden och tryck till lite.Skär 20 lika stora bitar av varje längd, på bredden. Skär ett jack i varje bitså att det ser ut som ett par byxor. Biten skall hänga samman i ena kanten. Snurra benen var för sig och knyt sedan slarvigt samman till en knut. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Sätt ugnen på 225 grader. Låt snurrorna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.


På denna nedersta bild är det två olika sorters vetegrädd, det är citronsnurrorna som är närmast kameran.
ca 40 bullar
Deg:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl vit sirap
½ tsk salt
14-15 dl vetemjöl special
Fyllning:
rivet skal & saft av 1 citron
1 msk vanlijsocker
150 g rumstempererat smör
Pensling: 1 ägg 3 msk pärlsocker
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt vätskan bli fingervarm. Smula ned jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan och sirapen. Rör ned salt och mjöl. Spara ca 2 dl vetemjöl till utbakningen. Knåda degen tills den känns smidig. Låt jäsa i en h. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda samman den. Dela degen i två delar och kavla ut vardera bit till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
Rör samman citronskal och saft med vaniljsocker och smör. Fördela smörkrämen på de två degplattorna. Vik degplattorna dubbelt på längden och tryck till lite.Skär 20 lika stora bitar av varje längd, på bredden. Skär ett jack i varje bitså att det ser ut som ett par byxor. Biten skall hänga samman i ena kanten. Snurra benen var för sig och knyt sedan slarvigt samman till en knut. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Sätt ugnen på 225 grader. Låt snurrorna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.


På denna nedersta bild är det två olika sorters vetegrädd, det är citronsnurrorna som är närmast kameran.
Kommentarer
Trackback