Key lime pie cupcake
Första provbakade receptet ur Leilas nya bok, Hello cupcake! Fick lite smet över så man kan nog minska på den om man vill eller ta fram lite fler formar. Det beror väl också på hur stora muffinsformar man har.
Key lime pie cupcake
16 st
kexbotten:
400 g digestivekex
125 g smör
Fyllning:
2 burkar (800 g) kondenserad sockrad mjölk
8 ekologiska ägg
skal o saft av 10 lime
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda med smält smör.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och tryck ut kexblandningen i botten och upp på kanterna. Förgrädda i mitten av ugenen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Blanda kondenserad mjölk och äggulor, rivet limeskal o saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil o släng skalen.
Häll smeten över kexbotten o grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna helt. Servera med vispad grädde och skivad limefrukt.

Key lime pie cupcake
16 st
kexbotten:
400 g digestivekex
125 g smör
Fyllning:
2 burkar (800 g) kondenserad sockrad mjölk
8 ekologiska ägg
skal o saft av 10 lime
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda med smält smör.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och tryck ut kexblandningen i botten och upp på kanterna. Förgrädda i mitten av ugenen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Blanda kondenserad mjölk och äggulor, rivet limeskal o saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil o släng skalen.
Häll smeten över kexbotten o grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna helt. Servera med vispad grädde och skivad limefrukt.

Kommentarer
Trackback